Postat de Bianca la 15 Jun, 2017 in categoria Inspiraţie

Se spune că,  în timpul dinastiei Qing, ministrului Ding Baozheng îi plăceau foarte mult alunele și ardeiul. Tocmai din această cauză, pe când era guvernatorul provinciei Sichuan, bucătarul îi pregătea diverse preparate cu ardei iute, în ton cu gusturile ministrului. După ceva timp, al său bucătar era pe cale să-și termine toate rețetele, astfel că Ding i-a propus să-i preparare un nou fel de mâncare cu ardei iute, carne de pui și alune. Cum a decurs? Bucătarul a tăiat puiul în cubulețe, ardeiul în bucăți […]

Postat de Bianca la 30 May, 2017 in categoria Savoarea artei

Bucătăria chinezească e surprinzătoare și are la bază un set de ingrediente specifice. Aromate și apetisante, oferă un gust unic fiecărei cutii în parte. Proaspete și mixate în cele mai delicioase moduri, te fac să împarți cu poftă. Dacă vrei să te aventurezi în povestea cutiilor roșii, acordă un strop de atenție ingredientelor și alege-ți preparatele favorite. Pentru o cunoaștere cu adevărat chinezeasă, aprofundează următoarele ingrediente: Usturoiul: Folosit în China de mai bine de 5000 de ani, se folosește adesea în cazul preparatelor la wok, […]

Postat de Bianca la 16 May, 2017 in categoria Inspiraţie

Ești un fan al mâncării picante? Viitorul pare a fi promițător! Nu, nu am citit într-un răvaș, ci am aflat chiar de la marii cercetători! Se spune că oamenii care preferă ardeiul iute în preparatele de zi cu zi, tind să trăiască mai mult. Acum, să fim sinceri, încă de acum câteva secole, se cunoșteau beneficiile condimentelor și forța acestora de a lupta contra diverselor boli. Totul pornea și încă pornește de la capsaicină. Principalul component al ardeiului iute, care îmbunătățește sănătatea inimii. Și stai, […]

Postat de Bianca la 28 Apr, 2017 in categoria Inspiraţie

Cu toții am mâncat pui, porc, pește sau legume până acum. Dar totuși, prin ce se deosebește puiul shanghai de snițelul vienez? Principiile după care se combină ingredientele sunt cel mai bun mod pentru a înțelege specificul oricărei bucătării, în special una complexă și plină de secrete cum e cea chinezească. La fel cum un muzician știe ce note să aleagă pentru a crea sound-ul de jazz sau blues, la fel un bucătar știe să aleagă ingredientele specifice pentru a crea un anume preparat. De […]

Postat de Bianca la 25 Apr, 2017 in categoria Stil de viaţă

Nu totdeauna este ușor să împarți mâncarea cu cei din jur. Tuturor le este foame, fiecare preparat este delicios și toți pofticioșii vor să încerce unii de la alții. Data viitoare când vrei să oferi ceva delicios din cutia ta, te sfătuim să aplici sfaturile Wu Xing: Pune la mijloc să ajungă la toata lumea A venit comanda și toată lumea e gata să mănânce. Pune cutiile cu felurile principale în mijlocul mesei ca să menții o distanță egală între toată lumea. Fiecare se servește […]

Postat de Bianca la 03 Apr, 2017 in categoria Stil de viaţă

Doar în China, anual, sunt folosite peste 45 de miliarde de bețișoare de mâncat. Acest instrument iconic este indispensabil pentru o cultură gastronomică centrată în jurul împărțirii mâncării. Astazi, în epoca share-ului, ne este mult mai ușor să împărțim online și offline poze, muzică, filme și zâmbete cu prietenii. Le fel, în cultura chinezească mâncarea se pune la comun și fiecare invitat se servește singur de pe masa rotativă și împarte cu cei din jur, cu ajutorul betișoarelor de mâncat. Fiecare le folosește cum poate, […]

Postat de Bianca la 24 Mar, 2017 in categoria Inspiraţie

În era digitală ne conectăm cu tot mai mulți oameni și împărțim cu ei atât experiențe digitale cât și reale. Fotografii, clipuri, muzică, filme, carți, oferte, informații, articole, toate circulă printre noi printr-un simplu share. Acesta este modul actual de a te conecta la urban. Concomitent acestui stil de viata urban și foarte cool, trăiește de mii de ani tradiția asiatică a servitului mesei împreună. Chinezii mănâncă de dragul bucatelor și al servirii mesei în comun. Actul de a împărți masa cu persoanele din jur […]