18 ingrediente ce nu pot lipsi din bucătăria chinezească

Postat de Diana Soare la 18 Aug, 2017 in Inspiraţie

Aniversarea continuă în același ton savuros și picant cu meniurile aniversare! Da, e vorba de acele meniuri cu preț numai bun de share-uit cu prietenii. Și dacă ne tot învârtim cu poftă în jurul cifrei 18, e momentul să descoperim cele 18 ingrediente ce nu pot lipsi din bucătăria chinezească, și mai presus, din cutiile Wu Xing.

  1. Sosul de soia – cel folosit de noi este mai ușor (conține mai puțină sare) și este minunat pentru a asezona diverse bunătăți chinezești, cum ar fi Puiul pe plită încinsă sau Puiul Sichuan
  2. Oțetul chinezesc – are un gust unic, delicat, fiind mai puțin acid decât cel european și totodată având o dulceață suavă. Îl folosim de fiecare dată la pregătirea Spaghetelor cu carne de vită
  3. Ciupercile proaspete – nelipsite din meniurile vegetale, ciupercile vin cu textura unică și gustul delicios. Recomandăm Cartofii cu urechi de lemn și Legumele Sichuan
  4. Condimentul pul biber – perfect pentru amatorii de preparate iuți. Presărat din plin în cutiile cu Porc fiert iute
  5. Sosul de scoici – are o aromă inconfundabilă și îl folosim la fiecare cutie de Noodles cu curcan
  6. Piperul negru – gust iute, picant și puternic. Vita pe plită încinsă e cel mai delicios exemplu
  7. Pudra din 5 condimente – adică anason stelat, piper Sichuan, scorțișoară, fenicul și cuișoare. Mereu prezentă în Spaghetele de orez călite
  8. Vinul chinezesc – delicios când e stropit din plin pe fiecare porție de Noodles cu curcan
  9. Uleiul de susan – cu un parfum ușor și un gust plin, se regăsește cu brio în Salata chinezească
  10. Ghimbirul – gust puternic, dulce și totodată acrișor. De neuitat în Chifteluțele cu susan.
  11. Piperul de Sichuan – mireasmă lemoasă și gust extrem de iute. Spui Vită Sichuan, spui piper Sichuan
  12. Muștarul chinezesc – gust înțepător care se regăsește adesea la aperitive
  13. Curry-ul – un mix picant și aromat. Se regăsește la fiecare porție de Legume călite cu curry
  14. Condimentele chinezești – o împletire de condimente aromate pentru fiecare porție de Porc Sichuan.
  15. Cardamomul – gust dulceag, piperat, cu arome de citrice. Pachețele cu mere conțin acest condiment și au un gust delicios.
  16. Spaghetele chinezești – de orez sau soia, se adaptează tuturor preferințelor. De încercat: Spaghete de orez călite și Spaghete prăjite cu pui.
  17. Bambusul – bogat în fibre şi proteine şi sărac în zahăr şi calorii, se întâlnește în fiecare porție de Porc Sichuan.
  18. Apio-ul – tulpina dulce de țelină ce aromatizează Legumele călite cu curry.

 

Acestea fiind înșirate, la mulți ani ție și poftei tale de chinezesc!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu