Noul an chinezesc 2017 – Ce ne aduce Cocoșul de Foc?

Postat de WuXing la 26 Jan, 2017 in Inspiraţie

E unul din cele mai spectaculoase și colorate evenimente, celebrat de  miliarde de oameni atât în China cât și în restul  lumii.

Dragonul, unul din simbolurile din cultura tradițională chineză

Foto : EPA

Intrarea în noul an chinezesc. O sărbătoare plină de fast și grandoare ce se întinde pe mai multe zile – tradițional, durează în jur de două săptămâni, ceea ce o face cea mai lungă sărbătoare din China. În 2017, petrecerea începe în seara de 27 ianuarie și se va încheia în 2 februarie, iar anul Cocoșului va fi până în 15 februarie 2018.

Chinezii știu cu siguranță să celebreze sosirea unui nou an.

Sursa foto

În toate marile orașe ale lumii, unde există comunități semnificative,  au loc spectacole uimitoare de lumini și sunete – ceea ce înseamnă zgomote de clopoței și de petarde (tradiția populară spune că zgomotele acestora alungă spiritele rele), dar și spectacole de dansuri tradiționale.

Sursa imagine

Cum se pregătesc chinezii pentru un an nou ?

Spun adio ghinionului. Casele sunt curățate pentru a arunca departe ghinionul, iar lucrurile bune ce nu se mai folosesc sunt date altora.

Își taie părul. Așa cum se face curățenie în case, la fel se poate face o curățenie personală. Mulți se tund înainte de noul an pentru a întâmpina cu un look proaspăt anul ce urmează.

Merg la cumpărături. Pe principiul pe care îl știm și noi, an nou, lucruri noi. Mulți însă cumpără flori – mugurii sunt aducători de bogăție, în credința populară.

Aprind candele.  Se închină strămoșilor și se roagă pentru o viață mai bună, mai prosperă.

Petrec. În ajunul anului nou, familiile de chinezi se reunesc și petrec împreună câteva zile. Se mănâncă de obicei pește și carne de pui.

Își transmit urări de sănătate și alte lucruri bune să li se întâmple.

Câteva expresii :

恭喜發財, gung hei fat choy, ceea ce înseamnă “îți doresc multă prosperitate”

身體健康, san tai gin hong, ceea ce înseamnă “îți doresc o sănătate excelentă”

大吉大利, dai gat dai lei, ceea ce înseamnă “mare noroc și bogăție”

2017 va fi Anul Cocoșului de Foc – mai sunt alte patru tipuri diferite, fiecare cu caracteristicile lui :  Cocoșul de Lemn, Cocoșul de Pământ, Cocoșul de Aur și Cocoșul de Apă.

Toți cei născuți în anii 1945, 1957, 1969, 1981, 1993 and 2005 se află în zodia Cocoșului – tradiția spune că pentru ei nu va fi un an chiar norocos (anul nașterii  ce coincide cu semnul anului ce urmează nu e prea bun pentru cei care aparțin zodiei respective).

Cei născuți sub semnul Cocoșului sunt persoane de încredere, punctuale și responsabile – mai ales asociate cu munca lor. În general, sunt cunoscuți ca oameni activi, veseli, sănătoși, onești.

Anul Cocoșului de Foc e considerat un an al prosperității și dreptății, în special pentru cei interesați de carieră. Pentru cei care nu sunt născuți în această zodie, Cocoșul de Foc vine cu realizări, proiecte îndeplinite cu succes, visuri ce prind viață.  Acestea li se întâmplă însă celor care au muncit, au fost perseverenți, au știut ce își doresc și nu au pierdut timpul așteptând doar o oportunitate sau o schimbare în bine.

Anul Cocoșului nu este însă doar o sărbătoare continuă, ci mai presară pentru fiecare și situații conflictuale ce pot duce la dezechilibru, renunțări. Sunt însă acele obstacole, provocări și încercări ale vieții care, dacă sunt depășite, fac o victorie onestă să fie și mai plăcută.

Anul Cocoșului de foc mai vine însă cu ceva.

Vine la cutie cu discount și bucurie

Să aveți un An al Cocoșului senzațional !

Poți citi aici cum va fi anul Cocoșului de Foc pentru semnul chinezesc sub care ești născut.

Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Șobolan, Bou, Tigru, Iepure

Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Dragon, Șarpe, Cal, Capră

Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Maimuță, Cocoș, Câine, Porc

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu