Dacă e marţi, e picătura de artă – culoare, aromă, gust

Postat de WuXing la 26 Jul, 2016 in Savoarea artei

Cele trei elemente esențiale prin care bucătăria chinezească este apreciată sunt culoarea, aroma și gustul.

Culoarea se referă la prezentarea preparatelor.

Pe lângă mireasma pe care o simte fiecare, aroma înseamnă însă și prospețimea ingredientelor și amestecul condimentelor.

Gustul constă în arta folosirii perfecte a condimentelor.

Toate trei implică o serie de detalii: selecția ingredientelor, amestecul mirodeniilor, timpul de gătit, controlul temperaturii și, în cele din urmă, aranjarea preparatului pe un platou înainte de a fi dus la masă.

Cum în China există numeroase grupuri etnice, fiecare cu tradițiile și specificul lui, este firesc să existe și o varietate culinară cu diferite, fantastice și ademenitoare miresme. În general, bucătăria chinezească este împărțită în opt regiuni culinare, și anume Sichuan, Fujian, Zhejiang, Shandong, Guangdong (Cantoneză), Jiangsu, Anhui și Hunan. Pe lângă acestea, mai sunt însă și altele la fel de celebre, cum ar fi bucătăria tipică din Beijing sau Shanghai.

4-Mancare chinezeasca-WuXing

 

Vita cu ardei iute

 

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu