Dacă e marţi, e picătura de artă – tradiții culinare

Postat de WuXing la 29 Nov, 2016 in Savoarea artei

Celebrarea zilei de naștere este un moment deosebit în viața fiecăruia.

În China, tinerii de obicei mănâncă tăieței înainte de aniversare, pentru că, în tradiția lor, lungimea acestora semnifică longevitatea. Adulții fac această zi și mai măreață. Pe lângă tăieței, adaugă piersici, un simbol al longevității și nemuririi, și creează o atmosferă plăcută, punând în casă o mulțime de lumânări aprinse.

În ziua nunții, se consumă deseori curmale, arahide, longan (un fruct asemănător cu lichi), castane, considerate de bun augur mai ales dacă cei căsătoriți își pun și dorința de a avea cât mai repede un copil, așa cum cere tradiția chinezească.

29 Noiembrie - Mancaruri - Traditii

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu