Dacă e marţi, e picătura de artă – vinul și loialitatea

Postat de WuXing la 13 Dec, 2016 in Savoarea artei

Multe din băuturile alcoolice produse în China au un gust cu totul aparte, iar străinii sunt de obicei rezervați în a le consuma. Și totuși, se spune că în momentul în care înveți să le savurezi în cele din urmă e posibil chiar să te bucuri de aroma lor specială.

Alcoolul este de altfel un ingredient important în cultura chineză, de-a lungul timpului fiind inventate numeroase tehnici pentru a se obține băuturi cât mai rafinate.

Mulți poeți i-au închinat acestui “magic elixir” mii de versuri. Oamenii se bucură de o băutură când petrec, deși toți știu că un răsfăț prea îndelungat și fără măsură dăunează.

Nicio petrecere nu poate să fie însă numită astfel fără băuturi, iar un toast nu se poate face cu ridicarea unui pahar cu apă.

Unul din clasicele exemple ale ceremonialului băuturii e descris în faimosul roman “Povestea celor trei împărății”, atribuit lui Luo Guanzhong. Cei trei eroi au devenit frați de cruce după ce au băut din boluri de vin în care fiecare a pus picături din propriul sânge. Chiar dacă astăzi nu se mai practică un astfel de ritual, gestul a rămas un simbol al loialității pe care fiecare îl purta pentru ceilalți.

13 Dec - Vinul si Loitalitatea

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu