Aventura ingredientelor chinezești

Postat de Diana Soare la 30 May, 2017 in Savoarea artei

Bucătăria chinezească e surprinzătoare și are la bază un set de ingrediente specifice. Aromate și apetisante, oferă un gust unic fiecărei cutii în parte. Proaspete și mixate în cele mai delicioase moduri, te fac să împarți cu poftă.

Dacă vrei să te aventurezi în povestea cutiilor roșii, acordă un strop de atenție ingredientelor și alege-ți preparatele favorite. Pentru o cunoaștere cu adevărat chinezeasă, aprofundează următoarele ingrediente:

  • Usturoiul: Folosit în China de mai bine de 5000 de ani, se folosește adesea în cazul preparatelor la wok, care nu sunt prăjite intens, ci doar trase în tigaie. Deliciosul Pui cu cartofi picanți e cel aromat exemplu.
  • Ghimbirul: Oferă o aromă deosebită și se regăsește în mai multe forme: proaspăt, măcinat și murat. Încearcă Noodles cu curcan (iute) sau Orez cu pui și ghimbir pentru un răsfăț ca la carte.
  • Ceapa verde: Se folosește la gătit pentru aromă și este nelipsită când se încinge wok-ul. Spaghetele de orez călite și cele cu carne de vită conțin ceapă verde și sunt extrem de gustoase. Încearcă-le și tu cu prima ocazie!
  • Pul biber: Binecunoscuții fulgi de ardei roșii se obțin prin deshidratare și vin la cutie cu fiecare porție de Furnici în copac.
  • Mugurii de bambus: Se folosesc pentru textura lor și mai puțin pentru gustul lor dulce și fin. Acești muguri sunt crocanți și pot fi folosiți în peste o mie de moduri. Se regăsește în Supa de bambus cu vită, Legume Sichuan și Urechi de lemn în sos chinezesc.

Mixează în funcție de gusturile tale și savurează prospețimea din cutiile Wu Xing! Pentru o experiență chinezească desăvârșită comandă și un desert în ton cu pofta ta!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu