China crește porci care ating greutatea urșilor polari

Postat de Dan Ionescu la 07 Oct, 2019 in Locuri, Stil de viaţă

Într-o fermă din regiunea sudică a Chinei este crescută o rasă de porc foarte mare care atinge greutatea unui urs polar, scrie Bloomberg.

Animalul de 500 de kg face parte dintr-o rasă de porci crescută și înmulțită pentru a deveni porci gigantici. La abator, unii dintre ei pot fi vânduți pentru sume mai mari de 10.000 yuani (1.399$), adică de trei ori mai mari decât venitul disponibil pe lună, în Nanning, capitala provinciei Guangxi, locul unde se află ferma lui Pang Cong.

Porcii lui Pang ar putea reprezenta un exemplu extrem al lucrurilor pe care fermierii sunt dispuși să le facă pentru a acoperi problema lipsei de carne de porc din țară.

În ultimele decade, China a dezvoltat cea mai mare industrie a cărnii de porc din nevoia de a hrăni clasa de mijloc a populației sale tot mai numeroase, potrivit Institutului de Agricultură și Comerț din China.

În timp ce numărul de porci crescuți este în creștere și cantitatea de carne este așteptată să atingă 93 de milioane de tone până în 2022, când produsele din carne vor reprezenta 63% din piața națională, depășind carnea de pasăre și de vită.

Motivarea guvernului chinez de a stimula producția de carne de porc nu are însă de-a face doar cu stabilirea unui preț acceptabil, ci urmărește și să dea satisfacție populației pentru care consumul de carne de porc este semn de prosperitate!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu