De la tradiția de a împărți la sharing-ul urban

Postat de Diana Soare la 24 Mar, 2017 in Inspiraţie

În era digitală ne conectăm cu tot mai mulți oameni și împărțim cu ei atât experiențe digitale cât și reale. Fotografii, clipuri, muzică, filme, carți, oferte, informații, articole, toate circulă printre noi printr-un simplu share. Acesta este modul actual de a te conecta la urban. Concomitent acestui stil de viata urban și foarte cool, trăiește de mii de ani tradiția asiatică a servitului mesei împreună.

Chinezii mănâncă de dragul bucatelor și al servirii mesei în comun. Actul de a împărți masa cu persoanele din jur s-a îmbogățit în timp. La servirea mesei, preparatele sunt puse la comun pe o masă rotativă rotundă, numită Lazy Susan, care stă în mijlocul mesei mari. Fiecare se servește singur și combină mâncarea după gustul său. De obicei, toate platourile sunt aduse în același timp și puse pe masa rotativă, iar dacă se întâmplă să fie decorate, ele se așează în fața celor mai importante persoane de la masă, în semn de respect. Masa se învarte în sensul acelor de ceasornic, iar gazda obișnuiește să se servească ultima. Platourile nu se ridică niciodată de pe masa rotativă, cel mult se țin în aer în timpul servirii. Persoanele care învârt masa în timp ce alții se servesc sunt considerate nepoliticoase, la fel și cele care își umplu farfuria cu un anume fel de mâncare înainte ca toți ceilalți să se fi servit din acel platou.

Wu Xing își trage inspirația din această cultură și o duce mai departe printr-o suită de rețete special făcute pentru a fi combinate și împărțite. Când comanzi de la WU Xing, trăiești și experiența celorlalți, nu numai a porției tale. Guști și de la colegul glumeț din dreapta și de la colega cu ochelari din stânga, ei gustă pe rând de la tine și toată lumea gustă de la toată lumea.  E un switch continuu de taste-uri, impresii, întrebări și MMM ce buuuun!. Un share cu toți și de toate, care te inspiră, te bine-dispune, te încarcă cu energie.

 

Comentarii - Un Comentariu

  1. Adria says:

    Buna !….In sfarsit gasesc aici un lucru comun gandirii mele…..toata lumea spune ca trebuie sa te alimentezi pentru a trai, nu traiesti pentru a manca !/….Ei bine, eu mereu am mancat pentru a savura gustul mancarii…uneori pentru placerea acelui gust anume am mancat mai mult decat era necesar…..de aici obezitatea. Totul insa se rezuma la a fi cumpatat. Ideea este ca e minunat sa mananci impreuna cu prietenii, la aceeasi masa….sa savurezi gusturile, sa asculti impresiile, sa impartasesti informatiile care ti s-au parut interesante si poate necunoscute de toata lumea….Sunt de acord cu ideea ca a lua masa impreuna cu prietenii sau colegii nu numai ca te incarca de energie dar te si bine-dispune si de ce nu , te ajuta sa fii mai sanatos, mai fericit…..Multumesc pentru materialul citit si pozele anexate….mi-au atins sufletul…m-au umplut de emotie, de dorinta de a incerca retetele si a-mi testa prietenele !!!!! Pe mine m-ati facut fericita….multumesc!

Lasă un comentariu