5 flori celebre în China și simbolurile lor

Postat de WuXing la 27 Oct, 2016 in Inspiraţie

Florile ocupă un loc special în viața chinezilor, fiind parte din cultura lor milenară. Pentru ei, florile sunt purtătoare ale unor mesage pozitive, motiv pentru care acasă, la birouri, în natură, oricând și oriunde au ocazia ei celebrează frumusețea florii.

1 - Flori - China
Iată cinci dintre cele mai populare flori din China și simbolurile lor tradiționale.

Florile de prun

2 - Flori - Prun - China

Parfumul florilor de prun vine din amărăciune și frigul iernii, spune poetul. Pentru că înflorește în plină iarnă, floarea de prun este simbolul îndurării și al perseverenței, al puterii de a nu renunța niciodată. În acest mod, sufletele sunt alinate prin suferință și își întăresc voința, forța, spiritul de neclintit în fața greutăților.

Bujorul

3 - Flori -Bujor - China

Este cea mai importantă floare pentru chinezi, considerată de mulți ca floarea națională a Chinei, deși nu a fost oficial declarată. Bujorul este simbol al bogăției (pentru culoarea lui orbitoare, dimensiunea și forma rotundă), dar și al prosperității și al onoarei. Se consideră că bujorii din Luoyang, provincia Hunan, sunt cei mai delicați din toată China – de altfel, anual are loc aici, între aprilie și mai, un festival al bujorului

Crizantema

4 - Flori - Crizantema - China

Originară din China, este una din cele mai iubite flori. În tradiția țării, crizantema este simbol al nobleței și al eleganței. Pentru că înflorește toamna târziu, când celelalte flori pălesc, se spune că e o imagine a individualității, iar faptul că rezistă răcelii toamnei i-a inspirat pe mulți poeți să dedice versuri acestei flori.

Orhideea

5 - Flori - Orhidee - China

A fost una din florile preferate din cele mai vechi timpuri de cei învățați, pentru că reprezintă integritatea, noblețea, prietenia, trei virtuți ale omului educat. Cu un parfum delicat, orhideea crește adesea în sălbăticie și e puțin cunoscută, la fel cum sunt cei integri și cu suflet nobil, aproape neștiuți de alții.

Trandafirul chinezesc

6 - Flori - Trandafir - China

Este regele florilor. Înflorește de-a lungul întregului an și culorile lui variază de la un roșu aprins la un alb cremos și un galben intens. Se spune că e înzestrat cu spirit și mai bine de 50 de orașe din China l-au declarat ca simbol.

7 - Florile - palesc - in - toamna

Florile înfloresc, nu ne putem bucura de toate în același timp.

Florile pălesc, nu putem să fim triști în același timp.

Vreau să te întreb dacă ne va fi dor unul de altul

Când florile înfloresc, când florile pălesc.

Xue Tao (768 – 831 AD), poetă din timpul dinastiei Tang

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu