Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Maimuță, Cocoș, Câine, Porc

Postat de WuXing la 15 Dec, 2016 in Inspiraţie, Stil de viaţă

În cultura chinezească, Cocoșul reprezintă fidelitate și punctualitate. “Vestitor al zorilor”, cocoșul e singura pasăre din zodiacul chinezesc.

1-cocosul-de-foc

Maimuță, Cocoș, Câine, Porc – acestea sunt ultimele patru semne din calendarul chinezesc despre care vom afla cam ce le va aduce noul an chinezesc ce va fi între 28 ianuarie 2017 și 15 februarie 2018.

MAIMUȚĂ

2-maimuta

Cum va fi în general. Neastâmpărata și agila Maimuță va primi, în anul Cocoșului, o minunată șansă ce se va potrivi perfect cu ambițiile ei. Succesul pare că te urmărește la tot pasul în anul chinezesc ce vine, indiferent cât de îndrăznețe îți vor fi planurile și de ingenioase ideile. Spre deosebire de alte zodii, nativii din Maimuță sunt în general inteligenți, vicleni, deseori mergând pe căi ocolite, perfect capabili de a lua decizii rapide, de a reacționa adecvat în funcție de împrejurări și de a găsi repede o cale de a ieși din impas. Cocoșul de Foc nu se arată însă prea tolerant cu astfel de comportamente de oameni capricioși și imprevizibili, așa că și cei din semnul Maimuței vor trebui să se dovedească de încredere, responsabili și organizați pentru ca lucrurile să le meargă cât mai bine.

Cum stai cu dragostea. Armonioasă și captivantă va fi viața ta armonioasă în anul Cocoșului. Ajungi la o stabilitate în relația pe care o ai, dar asta nu înseamnă plictiseală. Pentru a avea o relație cât mai plăcută, e bine să înveți să-ți exprimi emoțiile. Dacă ești singur, probabil că nu prea vei avea nici dispoziția necesară, nici nu vei găsi timp pentru a căuta pe cineva. Însă nu se știe niciodată cine îți iese în drum.

Cum stai cu banii. Bine, însă nu se prea arată multe ocazii de care să profiți pentru a-ți mări veniturile. Pentru a vedea partea plină a paharului, te bucuri de ceea ce ai și mai ales de stabilitate. E bine să fii prevăzător și să nu arunci cu banii inutil, pentru că, la un moment dat, inevitabil vei ajunge la regrete.

Pe scurt. E un an bun, dar trebuie să muncești pentru a obține răsplata dorită. Poți trece ușor peste obstacole, amânări, momente mai dificile, mai ales că familia, prietenii, toți sunt lângă tine când ai nevoie de susținere. De câte ori ești într-o situație aparent fără ieșire, nu renunța (oricum, nici nu e în firea ta să faci asta) – gândește-te că ziua în care vei avea acces la toate bonusurile strânse în acest timp e tot mai aproape.

Ce aduce noroc pentru nativii din Maimuță

Numere: 1, 7, 8

Culori: alb, albastru

Zile: a 14-a și a 28-a zi din fiecare lună din calendarul chinezesc

COCOȘ

3-cocosul

Cum va fi în general. E anul vostru și asta înseamnă că toți cei născuți sub semnul Cocoșului vor fi plini de noroc, cel puțin așa ar trebui. Cocoșul va veghea asupra voastră și vă ajută să depășiți repede și fără prea multe bătăi de cap problemele ce pot apărea și să se asigure că drumul pe care mergeți vă duce spre succes. Asta nu înseamnă firește că puteți să stați într-un hamac tot anul și să așteptați ca munca să o facă altcineva. Cocoșul nu va face asta pentru voi, doar vă va scoate în drum oportunitățile și oamenii de care aveți nevoie – în rest, trebuie să știți ce vreți și să fiți pregătiți. Altfel, totul e inutil. Cei născuți în acest semn sunt curajoși, deschiși, prietenoși, optimiști și câștigă ușor încrederea chiar și a celor necunoscuți și mai ales sunt perfect capabili să privească un obstacol complet diferit față de alții – pentru ei nu există probleme, doar sarcini ce trebuie rezolvate. Atitudinea asta e cât se poate de benefică – viața e imprevizibilă, nu are rost de a intra în panică și a deveni isteric atunci când lucrurile nu merg cum îți dorești. Până la urmă, cu încredere, muncă și gândirea potrivită (și cu un pic de ajutor din partea astrelor), totul se rezolvă în favoarea voastră.

Cum stai cu dragostea. Numai de bine. Cei singuri ar putea să-și găsească pe cineva potrivit, dacă asta caută, iar cei căsătoriți sunt atât de fericiți încât se vor simți ca niște proaspăt căsătoriți – chiar dacă au trecut ceva ani de la acel da.

Cum stai cu banii. Singura problemă ar putea fi modul în care administrezi banii. Poți câștiga mai mulți bani din mai multe surse, inclusiv din afaceri personale – anul acesta favorizează inițiativa. Ești tentat – pentru că ai de unde – să faci cheltuieli mari, însă trebuie să ai grijă să nu arunci banii pe fereastră doar pentru că ai. Poți să-ți satisfaci aproape orice poftă și să mai pui și la ciorap (adică în cont) pentru vremuri mai puțin norocoase.

Pe scurt. Un an important. Excelent, s-ar zice. Se spune că fiecare semn are noroc în anul ce este sub semnul respectiv. Norocul însă e de partea celor care așteaptă bine pregătiți, dornici de a face eforturi suplimentare și deschiși spre comunicare.

Ce aduce noroc pentru nativii din Cocoș

Numere: 5, 7, 8

Culori: auriu, maro, galben

Zile: a 2-a, a 5-a, a11-a zi din fiecare lună din calendarul chinezesc

CÂINE

4-caine

Cum va fi în general. Muncești mult și ești perseverent, loial (ca un Câine), de încredere. Și totuși, de un timp, nu te mai simți apreciat pentru tot ceea ce faci la locul de muncă. Ei bine, se pare că în anul Cocoșului lucrurile se vor schimba puțin și pentru tine – chiar dacă nu este anul acela care să-ți aducă tot ce vrei, nu e nici unul din acei ani care să te țină pe loc. Sunt mari șanse să fii promovat într-o poziție importantă, potrivită calităților tale. Oricum, dacă asta nu se va întâmpla la actualul loc de muncă poți căuta altceva – întotdeauna există oportunități, uneori doar trebuie să mergi să le vânezi. Anul sub semnul Cocoșului este benefic și pentru tine în ce privește cariera – sunt șanse să găsești ceva care să fie exact ceea ce te aștepți și să-ți ofere perspective extraordinare. Totul este, ca de obicei, să știi bine ceea ce vrei. Pe plan personal, vei ajunge la un nivel de armonie, exact pe sufletul tău, fiindcă vei avea stabilitatea pe care o râvnești de ceva vreme și te vei bucura în liniște de micile plăceri ale vieții. În mare, ai un an lin, fără evenimente deosebite, și ești ferit, atât cât se poate, de probleme, conflicte, agitație.

Cum stai cu dragostea. Armonioasă, cel puțin în primele luni ale anului chinezesc. Dacă ești singur, fii pregătit pentru o viață în doi. Dacă ești într-o relație, vei fi mulțumit de ceea ce ai.

Cum stai cu banii. Spre deosebire de alți ani, anul Cocoșului aduce un echilibru în zona financiară – momentul acela când ești în al nouălea cer după ce ai reușit să scapi de toate datoriile și poți să mai și pui deoparte. Ar fi bine să faci asta, pentru că e posibil să ai cheltuieli neprevăzute, dar care nu te vor da peste cap, fiindcă ai fost prudent.

Pe scurt. Un an destul de bun. La muncă, e posibil să obții promovarea dorită și implicit rezultă și o creștere a veniturilor. Chiar dacă banii nu aduc fericirea, fac viața mai frumoasă și alungă multe griji – iar anul Cocoșului promite pentru nativii din Câine o viață frumoasă și lipsită de griji. Distrează-te cu prietenii, ieși în lume ca să cunoști alți oameni, călătorește, încearcă să te bucuri de ceea ce ai.

Ce aduce noroc pentru nativii din Câine

Numere: 3, 4, 9

Culori: roșu, verde, violet

Zile: a 6-a, a 10-a, a 12-a zi din fiecare lună din calendarul chinezesc

PORC (MISTREȚ)

5-porc

Cum va fi în general. “În sfârșit, ar putea spune nativii din Porc răsuflând ușurați. În sfârșit a venit și anul în care totul îți merge ca pe roate și norocul este de partea ta. Porcul este un fel de suflet pereche al patronului noului an chinezesc – Cocoșul de Foc –, așa că va urma o perioadă minunată. După ce multă vreme totul a mers pe dos și ai bătut pasul pe loc, e timpul să te bucuri de tot ce-ți oferă viața mai bun. Vor fi șanse extraordinare de a-ți realiza visurile, așa că îndrăznește. Cocoșul nu te va zori și te va lăsa în ritmul tău mai lent, diferența este în ceea ce faci și în ce direcție mergi. Chiar la început de an va avea loc o schimbare bună ce va influența alegerile tale viitoare. Vei avea timpul să analizezi greșelile, să înveți din ele și să mergi mai departe cu încredere, fiindcă te vor aștepta multe lucruri senzaționale. Ți-ai învățat lecțiile și nu vei mai repeta greșelile care ți-au adus multe probleme.  Una peste alta, Cocoșul se va asigura ca vei avea un an liniștit și fericit. Toate problemele ce îți vor apărea în drum se vor rezolva repede și ușor, fiindcă Norocul va fi cu tine. Trebuie să ai mai multă încredere în tine, în ceea ce știi, ceea ce poți și să crezi că orice îți dorești să faci poți să faci și vei ajunge la succes și prosperitate. Anul Cocoșului va avea pentru tine o mulțime de momente plăcute și surprinzătoare care efectiv te vor motiva și astfel vei avea noi și noi realizări. O lecție pe care ar trebui să o știi deja: nu te lăsa influențat de emoțiile excesive ce te pot înfrâna în a te bucura deplin de tot ceea ce apare frumos în viața ta, convins că nu meriți nimic din tot ce primești. Deși ești mereu cu gândul și la cei mai puțin norocoși și îți faci griji pentru toată lumea, e timpul să te aduni și să trăiești viața pe care o meriți. La urma urmei, când ai o viață frumoasă nimic nu te împiedică să faci și fapte bune, așa cum visezi.

Cum stai cu dragostea. Vești cât se poate de bune și pe planul sentimental. Bunătatea Cocoșului față de Porc se arată în toate, inclusiv la capitolul dragoste. Un an pozitiv, mai ales că dragostea va înflori în viața ta. Cei care au fost singuri au multe ocazii să întâlnească de data asta sufletul pereche. Da, adevărata dragoste poate fi găsită și în viața reală – și nu e imposibil ca spre sfârșit de an să fii logodit sau chiar mai mult. Cei căsătoriți vor fi și mai apropiați, vor fi mai înțelegători unul cu altul și vor folosi timpul petrecut împreună pentru a face diferite planuri.

Cum stai cu banii. Cel puțin la începutul anului, ar putea exista câteva motive de neliniște. Lucrurile nu sunt tocmai înfloritoare, așa că nu e cazul să intri în cheltuieli amețitoare. Spre primăvară, situația începe însă să se îndrepte, însă rămâi la fel de prudent. Începând din toamnă, perspectiva unor câștiguri sănătoase îți aduce liniște și bucurie. E momentul să îți îndeplinești multe dorințe mai vechi, cum ar fi să călătorești mai mult, să-ți cumperi o mașină sau o căsuță – dincolo de faptul că reușești, în sfârșit, să-ți achiți toate datoriile și, fiindcă ți-ai învățat lecția, să și pui la pușculiță.

Pe scurt. Un an pe care îl aștepți de mult timp, cu multe lucruri bune pentru tine. Perfecționează-ți aptitudinile, folosește-ți talentele cât mai bine și norocul te va însoți. Anul Cocoșului de Foc îți va aduce multe motive de bucurie și promite să fie unul din cei mai buni ani ai tăi. Nu rata șansele ce ți se oferă.

Ce aduce noroc pentru nativii din Porc

Numere: 2, 5, 8 (și numerele ce le includ, cum ar fi 25)

Culori: galben, gri, maro, auriu

Zile: a 2-a, a 7-a, a 10-a, a 11-a zi din fiecare lună din calendarul chinezesc

6-cocosul-de-foc

Să aveți un an senzațional.

NOTĂ: Dacă nu știi sub ce semn ești născut după zodiacul chinezesc, află de aici.

 

DISCLAMER: La realizarea acestui articol, au fost folosite numeroase surse, cum ar fi Sun Signs, Astrosage, Chinese Horoscope, Chinese Zodiac etc. Firește, acest tip de articol are caracter de divertisment și trebuie tratat ca atare, fără să implice în vreun fel responsibilitatea Wu Xing și a autorilor.

Citește despre celelalte semne:

Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Șobolan, Bou, Tigru, Iepure

Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Dragon, Șarpe, Cal, Capră

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu