Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Șobolan, Bou, Tigru, Iepure

Postat de WuXing la 01 Dec, 2016 in Inspiraţie, Stil de viaţă

În 28 ianuarie 2017, întrăm în noul an chinezesc ce va fi sub semnul Cocoșului.

Noul An sau Festivalul Primăverii, cum e numit în China, reprezintă cea mai lungă și mai importantă sărbătoare chinezească. Petrecerea începe în seara de 27 ianuarie și se termină în 2 februarie (deși, oficial, sunt trei zile de sărbătoare, acestea sunt prelungite cu zilele de weekend). Tradițional, celebrarea momentului durează 23 de zile, începe în 19 ianuarie și se încheie în 11 februarie, cu Festivalul Lampioanelor.

1-an-chinezesc-cocos

Chinezii, ca și noi, privesc noul an cu speranța unui început proaspăt. Își fac curățenie în case, își plătesc datoriile, își cumpără haine noi, își vopsesc ușile și chiar își fac o tunsoare nouă. Casele sunt decorate special, în roșu și auriu, culorile fericirii și ale prosperității.

1-an-chinezesc-i

În timpul celebrării noului an, nu vor putea lipsi artificiile – ar fi imposibil să lipsească tocmai în țara unde au fost inventate, nu?

Cum cu toții avem superstițiile noastre, mai mari, mai mici, e cât se poate de omenește să ne punem eterna întrebare – va fi oare un an bun pentru mine?

Am căutat răspunsuri, așa că, începând de azi, fiecare va putea afla cum îi va merge în noul an chinezesc care va începe în 28 ianuarie 2017 și se va termina în 15 februarie 2018.

2-an-chinezesc-i

Ca o definiție generală, e anul în care, pentru a obține ceea ce dorim, trebuie să muncim serios și să avem răbdare.

Pe scurt, care sunt predicțiile 2017 pentru fiecare semn zodiacal:

Excelent pentru cei sub semnul Boului, Dragonului, Șarpelui, Cocoșului

Foarte bun pentru cei sub semnul Tigrului, Calului, Porcului

Bun pentru cei sub semnul Șobolanului, Caprei, Maimuței

Mediu pentru cei sub semnul Iepurelui, Câinelui

Azi despre Șobolan, Bou, Tigru, Iepure

ȘOBOLAN

3-an-chinezesc-i-sobolan

Cum va fi în general. Pe scurt, anul Cocoșului înseamnă pentru tine multă acțiune și muncă pentru a atinge succesul râvnit. Folosește-ți aptitudinile pentru lucruri bune și încearcă să scoți în evidență tot ce ai mai bun. E anul pe care trebuie să-l folosești pentru a evolua, în viață, în general, sau pentru a-ți perfecționa anumite aptitudini.

Cei născuți sub acest semn sunt cunoscuți ca oameni onești, chiar dacă uneori se arată încăpățânați, materialiști sau mai limitați. Astfel de trăsături îi pot ajuta sau nu în anul ce va urma.

Cum stai cu dragostea. Se pare că vei fi mult mai atent la partea sentimentală și îți va fi mai ușor să arăți ceea ce simți. Asta te va ajuta să poți începe mai simplu o relație, chiar dacă e vorba de una romantică sau de una de prietenie. Dacă ești singur, se pare că vei găsi pe cineva lângă care chiar te vei bucura să rămâi.

Cum stai cu banii. Bine. Vei câștiga probabil mai bine, pentru că vei munci mai mult, dar trebuie și chibzuință la cheltuieli.

Pe scurt. Un an bun. Muncești mult, ai rezultatele pe care le urmărești. Prietenii și familia sunt lângă tine și te ajută să-ți recapeți forțele. Dacă nu ai găsit iubirea, șanse mari să o găsești. Dacă o ai deja în viața ta, te bucuri de o relație extraordinară.

Ce aduce noroc pentru nativii din Șobolan

Numere: 2, 3 (și cele care le conțin: 23, 32)

Culori: auriu, albastru, verde

Zile: a 4-a și a 13-a din fiecare lună din calendarul chinezesc

BOU

4-an-chinezesc-i-bou

Cum va fi în general. Un an excelent, un an al succesului se arată a fi pentru nativii din Bou. Chiar dacă nu vei munci mai puțin și nici nu te vei bucura de mai mult timp liber, vei fi mult mai motivat în tot ceea ce faci, deoarece rezultatele muncii încep să se vadă tot mai bine. Dacă până acum ai muncit din greu pentru a-ți face un nume, oportunitățile ce vor apărea în anul Cocoșului te vor ajuta să evoluezi și să te dezvolți pe plan profesional.

Cum stai cu dragostea. Nu bine, ci minunat, spun astrele. Dacă nu ești într-o relație, multe șanse să găsești persoana potrivită. Dacă ești cu cineva, nu ar fi exclusă căsătoria. Una peste alta, Cocoșul aduce numai lucruri bune pentru cei sub semnul Boului și în ce privește dragostea.

Cum stai cu banii. Bine, foarte bine. Muncești mai mult, câștigi mai mult. Simplu. Ai grijă să salvezi bani pentru a-i avea atunci când ai nevoie de ei.

Pe scurt. Excelent, în toate privințele. Nu înseamnă că nu trebuie să faci nimic, că totul îți va veni pe tavă. Dimpotrivă, munca serioasă îți va aduce ceea ce vrei, însă vor fi și împrejurări favorabile care te vor ajuta să ajungi unde dorești. Ești plin de energie și e minunat, fiindcă va fi un an cu activitate maximă. Nu uita să te bucuri și de momentele de relaxare (nu vor fi neapărat călătorii și vacanțe lungi, mai degrabă picnicuri și weekend-uri), să mănânci sănătos atât cât poți și să eviți nopțile nedormite.

Ce aduce noroc pentru nativii din Bou

Numere: 1, 9

Culori: albastru, roșu, violet

Zile: a 7-a și a 9-a zi din fiecare lună din calendarul chinezesc

TIGRU

5-an-chinezesc-i-tigru

Cum va fi în general. Un an foarte bun în care va trebui să profiți de orice oportunitate pentru a-ți îmbunătăți viața, pe toate planurile. Deși te avânți deseori cu capul înainte ca să nu ratezi vreo șansă, Cocoșul are o influență pozitivă pentru tine, motiv pentru care totul îți va merge mai bine în anul nou chinezesc. El te va face mai prudent și mai organizat. Viața profesională va fi în centrul atenției tale și, prin muncă susținută, cu prudență și organizare bună, inovație și creativitate, vei culege roadele râvnite.

Cum stai cu dragostea. Dispoziția ta deseori capricioasă poate să afecteze relația în care ești implicat. Oricum, nu prea ești hotărât în privința asta și ai impresia că iarba vecinului e întotdeauna mai verde (nu ești singurul). Oricum, în general, așteaptă-te la… neașteptat.

Cum stai cu banii. Bine, pentru că și muncești mai cu spor. Câștigurile mai consistente te vor putea ajuta să stingi datorii mai vechi. Oricum, se pare că vei avea bani și pentru a-ți satisface mici sau mai mari capricii.

Pe scurt. Un an cu multe oportunități. Bazează-te pe o gândire modernă, care să aducă prospețime și noutate proiectelor în care ești implicat, și vei avea de câștigat. Norocul e de parte ta și în privința banilor. Firea ta – când vrei ceva, vei face orice pentru a obține – reprezintă atitudinea omului de succes, chiar dacă nu neapărat banii sunt cei care te fac să muncești, ci pasiunea pentru a face lucruri în care crezi. Nu te compara cu alții, suntem cu toții diferiți. Anul Cocoșului are cam tot ce vrei pentru tine, însă trebuie să ai tactul de a atrage ce e mai bun pentru tine.

Ce aduce noroc pentru nativii din Tigru

Numere: 1, 3, 4

Culori: albastru, gri, portocaliu, alb

Zile: a 3-a, a 7-a și a 10-a zi din fiecare lună din calendarul chinezesc

IEPURE

6-an-chinezesc-i-iepure

Cum va fi în general. Nici prea bine, nici prea rău. Anul Cocoșului va aduce pentru cei născuți sub acest semn multe provocări, dar în final lucrurile vor fi cu adevărat profitabile. Va fi un an dinamic, cu  schimbări și noutăți, dar și cu satisfacții. În anul Cocoșului, pentru nativii din Iepure se recomandă să nu se facă planuri pentru o perioadă prea lungă, deoarece vor apărea multe momente ce vor da peste cap totul. Pentru carieră, e un an benefic, deoarece ai în sfârșit ocazia să arăți ceea ce poți și să fii și remarcat pentru munca ta. Indiferent în ce situație ești, în anul Cocoșului lucrurile se pot schimba mereu înspre bine. Domeniile ce implică creativitate și aptitudini artistice sunt în special favorizate.

Cum stai cu dragostea. Dacă ai partener stabilit, se pare că totul e o armonie în relația voastră. E posibil să faci și pasul de a vă muta impreună sau chiar de a vă căsători. Dacă ești singur, un an cu atâtea provocări, schimbări, călătorii, îți va putea scoate în drum jumătatea pe care o cauți.

Cum stai cu banii. Succesul profesional ar trebui să vină la pachet și cu o creștere a venitului. Trebuie însă să ai grijă, fiindcă bani mai mulți implică tentații mai multe și există riscul să dorești să faci investiții prea mari în planuri la fel de ambițioase. Deși cei sub semnul acestei zodii știu bine cum să-și împartă cheltuielile, chibzuința și atenția nu strică niciodată.

Pe scurt. Un an în care ești ocupat până peste cap, și la locul de muncă, și cu proiecte personale. Ai ocazia însă să călătorești, să cunoști noi oameni, să-ți faci noi prieteni. Un an mediu, dar depinde de modul fiecăruia în care știe să profite de șansele ce apar.

Ce aduce noroc pentru nativii din Iepure

Numere: 3, 4, 9

Culori: roșu, roz, violet, albastru

Zile: prima, a 4-a, a 8-a, a 11-a zi din fiecare lună din calendarul chinezesc

7-an-chinezesc-i

Să aveți un an senzațional.

NOTĂ: Dacă nu știi sub ce semn ești născut după zodiacul chinezesc, află de aici.

DISCLAMER: La realizarea acestui articol, au fost folosite numeroase surse, cum ar fi Sun Signs, Astrosage, Chinese Horoscope, Chinese Zodiac etc. Firește, acest tip de articol are caracter de divertisment și trebuie tratat ca atare, fără să implice în vreun fel responsibilitatea Wu Xing și a autorilor.

Citește despre celelalte semne:

Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Dragon, Șarpe, Cal, Capră

Anul chinezesc al Cocoșului de Foc – Maimuță, Cocoș, Câine, Porc

Comentarii - Un Comentariu

  1. Violeta says:

    eu sunt tigru

Lasă un comentariu