Într-o zi răcoroasă de primăvară, la Huaqing

Postat de WuXing la 02 Jun, 2016 in Inspiraţie, Locuri

Într-o zi răcoroasă de primăvară, el i-a conferit onoarea de a se îmbăia cu el în apele de la Huaqing,

Potrivit legendei, aceasta este piscina care a fost folosită de Yang Guifei și împărat.

Apele termale erau liniștite și se revărsau peste pielea ei albă.

Slujitoarele palatului au ajutat-o să iasă din piscină pentru că era prea delicată și lipsită de putere.

Acela a fost momentul când a început să fie curtată de împărat.

fragment din Cântecul veșnicului regret, Bai Ju-Yi (772-846 AD)

1-Huaqing-Wu Xing

Sursa foto

Apele termale Huaqing sau Palatul Huaqing se află într-o zonă cu climă blândă și peisaje senzaționale, la poalele muntelui Li, în provincia Shaanxi, la aproximativ 35 de kilometri de orașul Xi’an (pe vremuri, se numea Chang’an și a fost capitala de vest a dinastiei Tang).

Huaqing din Xi’an are o istorie de peste două milenii, fiind cunoscut ca “primul izvor de ape termale din China”. Este faimos pentru că se leagă de celebra poveste de dragoste dintre împăratul Xuanzong și al concubinei lui preferate, Yang Guifei.

2-Huaqing-Wu Xing

Statuia lui Yang Guifei

Sursa foto

Aici obișnuia împăratul să-și petreacă iernile, în compania lui Yang Guifei.

În timpul dinastiei Qin (221 – 206 î.C.) a fost construit un bazin din piatră care a primit numele de Apele termale de la muntele Li. Fiecare împărat, indiferent de dinastia din care făcea parte, a mai adăugat câte o clădire, amenajat o grădină sau o piscină.

7-Huaqing-Wu Xing

Copacul dorințelor

Sursa foto

Xuanzong, al șaptelea împărat al dinastiei Tang, care a avut cea mai lungă domnie – a durat 43 de ani – din șirul împăraților Tang, și-a adus însă cea mai mare constribuție la dezvoltarea complexului termal. Clădirile luxoase construite la ordinul lui au fost exclusiv pentru plăcerea lui personală – pentru a se bucura de un asemenea loc încântător alături de iubita lui.

Hua înseamnă strălucitor, iar qing – pur sau clar.

Aici este locul ideal unde merg cei care doresc să descopere mai multe despre istoria dinastiei Tang.

3-Huaqing-Wu Xing

Sursa foto

În incinta complexului, pe mai bine de 5000 de metri pătrați se întinde lacul Nouă Dragoni, amenajat în 1959. Pe o parte a lacului, se află și o faimoasă statuie ce o reprezintă pe Yang Guifei.

Complexul dispune de hoteluri cu numeroase piscine publice și private unde cei doritori se pot răsfăța în apele izvoarelor termale.

Bazinele imperiale, acolo unde se îmbăia și frumoasa Yang Guifei, nu sunt însă deschise publicului, pentru a fi protejate ca monumente.

4-Huaqing-Wu Xing

Sursa foto

Se spune că o vizită aici nu reprezintă doar un moment în care te bucuri de priveliștile superbe, ci o experiență ce te poate face să simți din plin – sau cel puțin să îți imaginezi – atmosfera din perioada dinastiei Tang.

Mai mult, poți vedea un spectacol de dans tipic acelei perioade și participa la o ceremonie chinezească a ceaiului într-o ceainărie.

6-Huaqing-Wu Xing

Sursa foto

Pasionații de caligrafie vor putea admira inscripțiile descoperite, până acum o colecție de șapte stele (stela este un mic monument comemorativ sau funerar, în formă de coloană sau de pilastru, purtând de obicei inscripții), 16 pietre cu poeme, șapte inscripții pe piatră și alte 69 de tăblițe caligrafiate.

5-Huaqing-Wu Xing

Grădinile complexului

Sursa foto

Palatul Vieții Veșnice a fost reconstruit în 2005 (cel original a fost ridicat în anul 738) și găzduiește expoziții despre istoria și cultura din timpul Tang.

Distrus și refăcut de mai multe ori, complexul termal Huaqing care există astăzi a fost renovat în 1959 și se întinde pe o suprafață de peste 85.000 de metri pătrați.

8-Huaqing-Wu Xing

Sursa foto


Campania Wu Xing din luna iunie.

Meniul de colecție din această săptămână vine cu un ursuleț Panda.

1-meniu-de-colectie_panda-Wu Xing

Nu uita de meniurile de colecție pentru copii, o campania specială lansată de Wu Xing: Salvează familia de animale și găsește săptămânal un nou partener de joacă.

Săptămâna aceasta ai meniul de colecție Panda, ceea ce înseamnă că fiecare meniu promoțional comandat vine cu un ursuleț Panda.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu