Postat de Dan Ionescu la 31 Oct, 2019 in categoria Inspiraţie, Stil de viaţă

Rezultatele cercetărilor privind alimentația populatiei globale în 2028 relevă un meniu care va conține cu siguranță mai puțină carne și lactate. Urmatorii 10 ani de studii promit că alimentația va fi bazată pe caracteristicile genetice ale individului și că studierea genomului fiecăruia va conduce la o maximă personalizare a programului alimentar. Astfel, se va incheia era dietelor bazate pe recomandări generale și se va întelege faptul ca alimentele care hrănesc și energizează un individ, produc oboseală cronică sau balonare altuia. ”Așadar, prin analizarea ADN-ului vom […]

Postat de Dan Ionescu la 16 Oct, 2019 in categoria Inspiraţie, Savoarea artei

Procedeul de gătire cel mai folosit la wok este stir-fry și presupune o gătire la temperatura de peste 230 grade, amestecând ingredientele încontinuu. Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie două tehnici rapide de a găti: „chao” și „bao”. Cele două tehnici diferă că viteză de execuție, temperatura și cantitate de lichid. Tehnica chao este similară oarecum cu sotarea, pe când tehnică bao presupune incingerea extremă a wok-ului. Odată wok-ul bine încins, uleiul, condimentele și carnea sunt adăugate în succesiune rapidă, aproape fără pauze […]

Postat de Dan Ionescu la 01 Oct, 2019 in categoria Inspiraţie, Savoarea artei

Pentru a găti în stil chinezesc sau asiatic și mai ales pentru a obține gusturile cât mai apropiate de cele originale, nealterate, avem nevoie în special de wok. Wok-ul și gătitul la temperaturi înalte nu pot fi înlocuite cu nimic. Circa 70%, dacă nu mai mult din preparatele asiatice se gătesc la wok, urmând coșulețele de bambus și restul de accesorii. (sursă:woktowalk.com) Scurt istoric Wok-ul este originar din sudul Chinei, ulterior s-a răspândit în toată Asia și apoi în restul lumii. Cuvântul „wok” provine din […]

Postat de Dan Ionescu la 25 Sep, 2019 in categoria Inspiraţie, Stil de viaţă

Bucătăria chinezească este una dintre cele mai vechi si mai cunoscute bucătării din lume care continuă să suscite pasiune, curiozitate, dar și controverse. În spațiul public, dar în special în cel online, circulă foarte multe teorii legate de modul cum se hrănesc chinezii. Multe dintre acestea sunt simple confuzii sau chiar presupuneri eronate. Când vorbim de China vorbim de un spațiu geografic cât un continent, așa că prima mare greseală pe care o facem e să presupunem că vorbim despre o bucatărie unitară, că ce […]

Postat de Diana Soare la 18 Oct, 2017 in categoria Inspiraţie

E aici, e chiar la ușă! Și când îi deschizi, te întâmpină cu aromele autentice și îmbietoare. Cutiile sunt frumos așezate într-o pungă de hârtie și așteaptă să le deschizi! Ai comandat acasă cu toți prietenii sau la birou într-o zi caldă de toamnă? Atunci așteaptă-te la un mix savuros de arome, perfect de shareuit. Și cand cutiile se lasă dezvăluite, tot ce trebuie să faci e să-ți iei tacâmuri sau bețișoare și să te înfrupți. Să te înfrupți din cutia ta, să împarți cu […]

Postat de Diana Soare la 03 Oct, 2017 in categoria Inspiraţie

La desert înainte sau cum să te îndulcești tot timpul cu aceeași delicatesă. Da, chiar și după multe cutii cu bunătăți chinezești, poftești la un desert savuros. Și tot timpul la același. Fie că îți place tortul cu morcov, cel de ciocolată ori poate cu mere și caramel sau cu zmeură, e alegerea ta. Crede-ne pe cuvânt chinezesc, alegerea desertului spune multe despre tine. Hai să le luăm pe rând ca să înțelegi mai multe, dar și să te cunoști mai bine. Dacă tortul de […]

Postat de Diana Soare la 12 Sep, 2017 in categoria Inspiraţie

În bucătăriile Wu Xing e sărbătoare și prospețime! Și dacă tot ne bucurăm de cei 18 ani recent împliniți, ne delectăm și cu porții binemeritate de noodles. De ce noodles? Pentru că longevitatea n-a fost nicicând mai delicioasă!   Pe cuvânt chinezesc! Că doar e un obicei respectat cu strictețe în China, Japonia și alte țări asiatice. Se obișnuiește ca la fiecare sărbătoare să se consume noodles pentru a avea o viață lungă, plină de bucurii. Cu cât sunt mai lungi, cu atât mai bine! […]