Postat de Diana Soare la 14 Jul, 2017 in categoria Inspiraţie

Anul acesta sărbătorim pentru a 18 oară, așa că ne-am gândit s-o facem mai savuros ca niciodată! Cu surle și trâmbițe, cu veselie și cutii pline de mâncare chinezească, că doar e majoratul. Și cum nu există majorat fără invitați, sunteți poftiți la masă! La o masă cu meniuri aniversare, fiecare meniu în parte având același preț, cel de 18 lei. Pe scurt, am micșorat majoratul și l-am băgat cu poftă în 4 meniuri diferite cu preparatele voastre favorite! E vorba de meniul Pui pe […]

Postat de Diana Soare la 29 Jun, 2017 in categoria Inspiraţie

Un lucru este mai mult decât clar, sosurile variate completează mâncarea chinezească de la Wu Xing! Fie că alegi sosul de soia, sosul iute, cel dulce-acrișor ori poate oțetul negru, îți vei delecta papilele gustative mai mult decât îți imaginezi. Dacă ești novice în ale gustului chinezesc, îți oferim detalii despre fiecare în parte și te îndemnăm să experimentezi alături de cei apropiați. Sosul dulce-acrișor: Întotdeauna consistență groasă și o culoare roșiatică, acest sos reduce din grăsimea alimentelor prăjite, amplifică gustul și textura delicată a […]

Postat de Diana Soare la 15 Jun, 2017 in categoria Inspiraţie

Se spune că,  în timpul dinastiei Qing, ministrului Ding Baozheng îi plăceau foarte mult alunele și ardeiul. Tocmai din această cauză, pe când era guvernatorul provinciei Sichuan, bucătarul îi pregătea diverse preparate cu ardei iute, în ton cu gusturile ministrului. După ceva timp, al său bucătar era pe cale să-și termine toate rețetele, astfel că Ding i-a propus să-i preparare un nou fel de mâncare cu ardei iute, carne de pui și alune. Cum a decurs? Bucătarul a tăiat puiul în cubulețe, ardeiul în bucăți […]

Postat de Diana Soare la 16 May, 2017 in categoria Inspiraţie

Ești un fan al mâncării picante? Viitorul pare a fi promițător! Nu, nu am citit într-un răvaș, ci am aflat chiar de la marii cercetători! Se spune că oamenii care preferă ardeiul iute în preparatele de zi cu zi, tind să trăiască mai mult. Acum, să fim sinceri, încă de acum câteva secole, se cunoșteau beneficiile condimentelor și forța acestora de a lupta contra diverselor boli. Totul pornea și încă pornește de la capsaicină. Principalul component al ardeiului iute, care îmbunătățește sănătatea inimii. Și stai, […]

Postat de Diana Soare la 28 Apr, 2017 in categoria Inspiraţie

Cu toții am mâncat pui, porc, pește sau legume până acum. Dar totuși, prin ce se deosebește puiul shanghai de snițelul vienez? Principiile după care se combină ingredientele sunt cel mai bun mod pentru a înțelege specificul oricărei bucătării, în special una complexă și plină de secrete cum e cea chinezească. La fel cum un muzician știe ce note să aleagă pentru a crea sound-ul de jazz sau blues, la fel un bucătar știe să aleagă ingredientele specifice pentru a crea un anume preparat. De […]

Postat de Diana Soare la 24 Mar, 2017 in categoria Inspiraţie

În era digitală ne conectăm cu tot mai mulți oameni și împărțim cu ei atât experiențe digitale cât și reale. Fotografii, clipuri, muzică, filme, carți, oferte, informații, articole, toate circulă printre noi printr-un simplu share. Acesta este modul actual de a te conecta la urban. Concomitent acestui stil de viata urban și foarte cool, trăiește de mii de ani tradiția asiatică a servitului mesei împreună. Chinezii mănâncă de dragul bucatelor și al servirii mesei în comun. Actul de a împărți masa cu persoanele din jur […]

Postat de WuXing la 28 Feb, 2017 in categoria Inspiraţie
Share your box

Felul în care mâncăm evoluează constant. Clima, piața globală, curentele culturale, toate influentează deciziile bucătarilor în ceea ce privește ingredientele,