5 locuri pline de culoare din China

Postat de WuXing la 22 Dec, 2016 in Inspiraţie, Locuri

Sunt numeroase locuri în lume incredibil de frumoase ce atrag prin spectacolul culorilor, de parcă au fost pictate de un artist. În China se află câteva dintre aceste minunății.

Când le privești, poți avea impresia că intri într-o carte poștală – însă acestea chiar există cu adevărat. Așa că, atunci când vrei să petreci o vacanță colorată, uite câteva destinații.

Sursa foto

Luoping

Este unul din cele mai fermecătoare locuri din China, în special primăvara. Câmpuri de rapiță se întind cât vezi cu ochii și creează un imens ocean auriu.

Este și unul din cele mai atractive destinații pentru pasionații de fotografie care merg pentru a surprinde momentul când florile sunt înflorite și oferă un galben orbitor.

Sursa foto

Wǔhuā Hǎi – Lacul Cinci Flori

Despre Rezervația Naturală Jiuzhaigou am mai povestit. Valea Jiuzhaigou este cunoscută pentru cascadele spectaculoase, lacurile colorate, munții acoperiți de zăpadă. Se află sub protecția UNESCO din 1992, ca o arie specială.

Pe teritoriul rezervației, se află 118 lacuri, însă Lacul Cinci Flori este printre cele mai frumoase. Acest lac micuț are o varietate de culori, de la turcoaz la gălbui, de la verzui la albătrui, cauzată de depunerile de minerale și diversitatea plantelor. Se află la peste 2400 de metri altitudine, iar în el sunt vechi trunchiuri de copaci căzuți.

Apa este atât de limpede încât se poate fiecare creangă. Cele mai bune luni pentru a admira frumusețea lacului sunt cele din toamnă, din septembrie până în noiembrie.

Sursa foto

Provincia Yuanyang

Acest ținut e faimos în toată lumea pentru munții pe care oamenii au făcut terase unde cultivă câmpuri de orez. Din ianuarie până în martie, aceste culturi de orez oferă un spectacol abstract în diferite imprimeuri de culori – unic, extraordinar.

Sursa foto

Peștera Flautului de Trestie

Este o atracție turistică de mai bine de un mileniu, afltă la cinci kilometri de orașul Guilllin. Deși sunt o mulțime de legende în jurul numelui acestei peșteri (chinezii sunt renumiți pentru denumirile legendare și poetice ale locurilor), cei mai mulți spun că vine de la tipul de trestie ce crește acolo din care locuitorii fac fluiere și flaute melodioase.

Inscripțiile în cerneală găsite aici din timpul dinastiei Tang dovedesc faptul că peștera a fost încă de atunci vizitată, însă anul oficial al inaugurării ei a fost după secole, în 1962.

Ca multe alte peșteri, și aceasta s-a format prin infiltrația apei ce a pătruns în piatră și a creat, pe parcursul a milioane de ani, cavitățile calcaroase în diferite forme bizare, extravagante, uimitoare.

Peisajul natural este scos azi în evidență prin luminile multicolore ce au fost instalate în interior și împânzesc peștera.

Dacă vizitezi această peșteră, o amintire frumoasă ar fi un flaut de trestie pe care îl poți cumpăra de la meșterii locali.

Sursa foto

Plaja Roșie din Panjin

Solul puternic alcalin din această zonă e un semn că nu puține plante pot supraviețui acestui mediu. Cu toate acestea, există aici niște alge, strălucitoare, care reușesc asta. Ciclul începe din aprilie-mai, când sunt verzi, iar la începutul toamnei capătă un roșu amețitor.

Sursa foto

Și după o tură prin locuri pline de culoare, câteva meniuri care să te poarte prin lumea colorată a aromelor chinezești.

O sugestie,

o altă sugestie.

Iar aici găsești tot ce poftești.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu