7 mâncăruri chinezești pentru răsfățuri de toamnă fără egal

Postat de WuXing la 15 Oct, 2015 in Stil de viaţă

Aerul ce începe să miroasă a toamnă aduce deseori și o doză bună de nostalgie iar, o dată cu scăderea orelor când lumina zilei intră în case, energia și pofta de viață din timpul verii pot și ele să mai slăbească.

De la exuberanța, distracțiile și tumultul verii trecem la momente mai tihnite, potolite, intime, în care suntem din nou în căutarea unei liniștite și râvnite armonii cu noi și cu tot ceea ce ne înconjoară.

1-china-toamna-Wu Xing

Chinezii cred că cel mai bun mod de a rămâne sănătos tot timpul anului este de a învăța despre natura fiecărui anotimp și de a trăi în armonie cu spiritul lui.

În medicina tradițională chinezească, fiecare organ este asociat cu o emoție și fiecare anotimp cu un element și un organ. Toamna corespunde cu metalul și cu sistemul respirator (plămânii). Acest element întărește sentimentul de încredere în noi și ne face să ne oferim mai mult atenție pentru a reuși să fim fericiți de prezent, prin ceea ce suntem și facem.

Plămânii sunt în legătură cu comunicarea, cu o gândire clară, deschiderea spre idei noi, îndrăznețe, imaginea pozitivă despre propria persoană, dar și abilitatea de a ne destinde, a alunga grijile și a trăi bucuria de a fi. Atunci când nu există un echilibru la nivelul acestui organ, vom cunoaște tristețea, teama, deznădejdea, sentimentul inutilității.

Pentru că nu ne dorim deloc să se întâmple asta, printre alte lucruri pe care le putem face ca să găsim balanța lăuntrică în viața de zi cu zi, să rămânem în formă maximă și toamna, uite câteva idei de mâncăruri ce merg perfect în sezonul frunzelor înflorate. Le găsești pe toate la Wu Xing, pregătite pentru a fi savurate.

PUI CINCI CULORI (CU LEGUME) 

2-Pui cinci culori-WuXing

Ne plac mâncărurile colorate și chinezii sunt adevărați artiști la asortat culorile cu gusturile. Tradițional, cele cinci culori folosite în bucătăria chinezească sunt verde, roșu, galben, alb și negru și fiecare are anumite proprietăți și efecte benefice asupra organelor corespondente.

Nu e deloc surprinzător că una din cele mai apreciate mâncăruri Wu Xing este acest pui în cinci culori. Îmbogățit cu morcovi, ardei gras, bambus, urechi de lemn, învelit în fire de ceapă verde și arome de usturoi, animat de celebrele condimente chinezeşti, puiul în cinci culori are la propriu toate ingredientele pentru a-ți oferi din plin energie, un  gust intens și un chef de viață colorată.

OREZ CU LEGUME

3-Orez cu legume-WuXing

Orezul se asortează minunat și toamnei, prin calitățile lui de care toată lumea a auzit: oferă energie, îmbunătățește digestia și sistemul imunitar, încetinește procesul de îmbătrânire, în timp ce este o sursă esențială de vitamina B1 pentru organism. Pentru chinezi, orezul este unul din alimentele de bază, cândva, cel mai prețios lucru în viață, nelipsit de la masă.

La Wu Xing se gătesc ispititoare mâncăruri cu orez. Printre cele preferate de mulți, și înțelegem de ce, este orezul însuflețit cu tot felul de legume colorate: boabe de mazăre verde, bucățele de morcovi și ardei gras roşu, sfere de porumb.

ȘALĂU CU SOS CHINA

4-salau-in-sos-WuXing

În cultura chineză, se spune că aproape fiecare aliment are trăsături calde, reci sau neutre. Atunci când mâncăm alimente reci simțim efecte răcoritoare, iar când consumăm din cele calde, suntem învăluiți tandru de căldura din ele. Peștele nu este nici cald, nici rece, ci neutru și poate fi consumat, în general, de oricine, în orice anotimp.

O porție de șalău desăvârșită cu ardei gras roşu, bambus, broccoli, urechi de lemn, și înmiresmată cu usturoi, sos de soia și diferite arome chinezești, este un meniu delicios, dedicat celor care iubesc preparatele foarte iuți.

NOODLES CU CURCAN

5-noodles-curcan-WuXing

Flacăra ce te cuprinde în timp ce savurezi cu plăcere o mâncare iute face numai bine trupului și minții. În China, a fost realizat chiar și un studiu pe această temă:  500.000 de persoane au fost urmărite timp de șapte ani în funcție de preferințele culinare. Cei care alegeau mâncăruri picante cel puțin o dată pe săptămână au fost mult mai puțin expuși riscului unei morți timpurii.

În zilele cenușii de toamnă, înveselește-te cu noodles cu curcan, ciuperci proaspete, bambus, ţelină și condimente alese special pentru a te face să-ți dea lacrimile de plăcere.

PORC PE PLITĂ ÎNCINSĂ
6-Porc pe plita incinsa-WuXIng

Nu este iute, dar este sărat și piperat și încoronat de culorile calde date de ardei, morcovi, ceapă. Carnea de porc este apreciată în China și există sute de preparate în care se găsește, diferența fiind dată în special de celelalte ingrediente care o însoțesc.

Porcul pe plită încinsă este o bunătate când se savurează alături de picantul orez Wu Xing  pentru că împreună se completează delicat pentru a oferi acea armonie atât de dorită de chinezi și în bucătărie.

VITĂ CU URECHI DE LEMN ȘI USTUROI

7-Vita cu urechi de lemn-WuXing

Ciupercile urechi de lemn sunt specifice bucătăriei asiatice și, chiar dacă nu au un gust dominant, chinezii au aflat lângă ce ingrediente să le așeze pentru a răspândi în mâncăruri o mireasmă unică, îmbietoare.

Bucătarul Wu Xing  adaugă în acest preparat castraveţi, morcovi, ouă, ceapă, usturoi, ceapă verde și nelipsitele condimente chinezești, iar rezultatul este acesta: un simplu regal gastronomic.

SUPĂ IUTE-ACRIȘOARĂ FA SUAN

8-Supa iute acrisoara Fa Suan-WuXing

În funcție de ingredientele și plantele aromatice folosite, unele supe sunt mâncăruri calde, preferate în special în zilele răcoroase de toamnă și în cele reci de iarnă. Oricum, supele rămân pentru chinezi unele dintre mâncărurile cele mai îndrăgite. Există chiar și o vorbă chinezească: Dacă vrea să cucerească inima unui bărbat, o femeie trebuie mai întâi să învețe să prepare o supă delicioasă.

Pentru a fi însă sigură că pui repede stăpânire pe inima lui, o poți comanda direct de la Wu Xing.

9-Wu-Xing-Mancare-chinezeasca-MegaMall

Dacă ești în căutare de noi gusturi, alte arome îndrăznețe, meniul Wu Xing este oricând disponibil.

Iar dacă nu ești hotărât ce să alegi, este pentru prima dată când comanzi mâncare chinezească și ai nevoie de un sfat sau vrei să afli mai multe despre mâncărurile preparate de WuXing, aici găsești toate detaliile pentru a intra în legătură cu oamenii de la WuXing.

Și încă ceva: pentru că gustul nu se discută, la Wu Xing fiecare rețetă se poate personaliza. 

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu