Postat de Dan Ionescu la 16 Oct, 2019 in categoria Inspiraţie, Savoarea artei

Procedeul de gătire cel mai folosit la wok este stir-fry și presupune o gătire la temperatura de peste 230 grade, amestecând ingredientele încontinuu. Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie două tehnici rapide de a găti: „chao” și „bao”. Cele două tehnici diferă că viteză de execuție, temperatura și cantitate de lichid. Tehnica chao este similară oarecum cu sotarea, pe când tehnică bao presupune incingerea extremă a wok-ului. Odată wok-ul bine încins, uleiul, condimentele și carnea sunt adăugate în succesiune rapidă, aproape fără pauze […]

Postat de Dan Ionescu la 01 Oct, 2019 in categoria Inspiraţie, Savoarea artei

Pentru a găti în stil chinezesc sau asiatic și mai ales pentru a obține gusturile cât mai apropiate de cele originale, nealterate, avem nevoie în special de wok. Wok-ul și gătitul la temperaturi înalte nu pot fi înlocuite cu nimic. Circa 70%, dacă nu mai mult din preparatele asiatice se gătesc la wok, urmând coșulețele de bambus și restul de accesorii. (sursă:woktowalk.com) Scurt istoric Wok-ul este originar din sudul Chinei, ulterior s-a răspândit în toată Asia și apoi în restul lumii. Cuvântul „wok” provine din […]

Postat de Diana Soare la 30 May, 2017 in categoria Savoarea artei

Bucătăria chinezească e surprinzătoare și are la bază un set de ingrediente specifice. Aromate și apetisante, oferă un gust unic fiecărei cutii în parte. Proaspete și mixate în cele mai delicioase moduri, te fac să împarți cu poftă. Dacă vrei să te aventurezi în povestea cutiilor roșii, acordă un strop de atenție ingredientelor și alege-ți preparatele favorite. Pentru o cunoaștere cu adevărat chinezeasă, aprofundează următoarele ingrediente: Usturoiul: Folosit în China de mai bine de 5000 de ani, se folosește adesea în cazul preparatelor la wok, […]

Postat de WuXing la 31 Jan, 2017 in categoria Savoarea artei

Tehnica imprimării cu blocuri de lemn a fost o invenție chinezească din jurul anului

Postat de WuXing la 24 Jan, 2017 in categoria Savoarea artei

Medicina tradițională chineză a fost fondată pe ideea de a susține funcționarea organismului în perfectă sănătate. Acest tip de medicină îl are

Postat de WuXing la 17 Jan, 2017 in categoria Savoarea artei

Bucătăria chinezească are o istorie milenară. S-a schimbat mereu și a fost adaptată în fiecare regiune în funcție de

Postat de WuXing la 10 Jan, 2017 in categoria Savoarea artei

Cultura chineză este una din cele mai vechi din lume, cu o istorie de mii de ani.