5 simboluri ale Chinei

Postat de WuXing la 21 Jul, 2016 in Inspiraţie, Locuri

Când mergi într-un sat, respectă-i tradițiile.

din înțelepciunea chinezească

Fiecare țară are anumite simboluri cu care se identifică sau mai degrabă cei din alte țări o asociază.

Când mă gândesc la China, îmi vin în minte numeroase imagini cu care o pun în legătură; de altfel, cu o civilizație milenară, China se reprezintă printr-o serie însemnată de simboluri.

1-China-simboluri-WuXing

Am făcut o listă scurtă, cu cinci dintre simbolurile legate de China. Iată ce am ales pentru acest articol, ordinea lor este pur aleatorie sau, altfel spus, capriciile memoriei au stabilit-o.

Confucius

Oriunde mergi, mergi cu toată inima.

Este unul din marii filozofi ai Chinei și ai lumii, principiile lui punând accentul pe umanitate, dreptate, înțelepciune, sinceritate, câteva din trăsăturile ce au definit dintotdeauna tradițiile și credințele chinezilor.

2-China-simboluri-WuXing

Află mai multe din articolul: Ceea ce nu vrei să ţi se întâmple

Zidul Chinezesc

Cel care nu a fost niciodată la Marele Zid Chinezesc acela nu este un om adevărat.

Este o vorbă pe care chinezii o iau cât se poate de în serios. Ar trebui să credem că este și unul din motivele pentru care, în special de sărbători și zile libere, milioane de chinezi merg să viziteze această construcție unică în lume.

7-China-simboluri-WuXing

Află mai multe din articolul: 7 lucruri despre Marele Zid Chinezesc

Panda

Văzut ca una din comorile Chinei, ursulețul Panda este iubit de chinezi și simpatizat de o lume întreagă. Trăiește în jur de 20 de ani în libertate și poate ajunge la 30 de ani în captivitate.

Când mergi să vizitezi o grădină zoologică unde se află panda, probabil că îl vei găsi dormind sau mâncând, activitățile lui de bază.Când se joacă, un alt mod de a-și petrece timpul, panda se întinde, se cațără, se îmbrățișează cu alți ursuleți sau cu un copăcel, și este atât de amuzant încât mulți rezistă cu greu tentației de a merge să-l ia în brațe (ceea ce, firește, nu e idee prea bună dacă se pune în aplicare).

4-China-simboluri-WuXing

Află mai multe din articolul: 10 lucruri despre panda

Bucătăria

Viețile noastre nu sunt în voia zeilor, ci a bucătarilor noștri. – Lin Yutang

Bucătăria chinezească este aproape peste tot recunoscută ca fiind una din cele mai bune din lume. A ajuns să fie atât de apreciată și populară pentru că este și una din cele mai vechi.  Îmbunătățită și rafinată în timp, a fost și este de o varietate delicioasă, bazată pe arome combinate cu imaginație și gust.

Mâncarea chinezească a rămas simplă și sofisticată, savuroasă și sănătoasă.

5-China-simboluri-WuXing

 

Orez, ouă, ceapă, ceapă verde, sare, condimente chinezeşti – Orez cu ou

6-China-simboluri-WuXing

Plantații de orez

Află mai multe despre bucătăria chinezească din articolul: Viaţa are savoare, trebuie doar să pui în ea ce îţi doreşti

Porțelanul

„Chinezii au un foarte fin lut din care fac vase care sunt transparente ca și sticla: apa se vede prin ele. Aceste vase sunt făcute din lut.”

Aceasta este una din primele mențiuni scrise despre porțelanul chinezesc, lăsată de un călător și negustor arab, care a călătorit în China în timpul dinastiei Tang, în jurul anului 851 AD.

China este aproape similară porțelanului – se spune că numele China e inspirat și din transcrierea cuvântului Changnan, vechea denumire a orașului Jingdezhen, botezat capitala porțelanului, deoarece în acest loc se fabrică obiecte de ceramică de aproape 2000 de ani.

3-China-simboluri-WuXing

Află mai multe din articolul: Jingdezhen, capitala porţelanului

Cover-5 simboluri China

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu