Sosuri chinezești la Wu Xing cât poftești

Postat de Diana Soare la 29 Jun, 2017 in Inspiraţie

Un lucru este mai mult decât clar, sosurile variate completează mâncarea chinezească de la Wu Xing! Fie că alegi sosul de soia, sosul iute, cel dulce-acrișor ori poate oțetul negru, îți vei delecta papilele gustative mai mult decât îți imaginezi.

Dacă ești novice în ale gustului chinezesc, îți oferim detalii despre fiecare în parte și te îndemnăm să experimentezi alături de cei apropiați.

 • Sosul dulce-acrișor: Întotdeauna consistență groasă și o culoare roșiatică, acest sos reduce din grăsimea alimentelor prăjite, amplifică gustul și textura delicată a legumelor și intensifică aroma cărnii ușoare, precum cea de pui. E bine de știut că se obține din oțet, zahăr, suc de fructe și marmeladă sau jeleu. Te-am făcut curios? Coamadă Pui dulce-acrișor și convinge-te pe gustul tău!
 •  Sosul de soia: Este unul dintre cele mai vechi condimente și s-a obținut prin fermentația boabelor de soia cu cereale, apă și sare și poate fi folosit cu brio la preparatele cu pește, carne sau legume gătite. Pentru o exemplificare concretă, comandă Șalău în sos China, Vită Tushin sau Pui Sichuan.
 •  Sosul iute: Are la bază condimentul pul biber sau mai pe înțelesul tuturor, fulgii de ardei iute roșu. Se obțin prin semi deshidratarea ardeilor care sunt sfărâmați. Au o culoare de roșu intens și o iuțeală medie. Dacă vrei să experimentezi, o porție de Noodles cu curcan sau una de Furnici în copac e tot ce ai nevoie.
 •  Oțetul negru: Se prepară din orez lipicios, are o culoare închisă și o aromă puternică, ușor afumată. E potrivit în supa Den Den Mian și în supa cu noodles Mian-Tan.

Acum, că ai toate cunoștințele la pachet, le poți mixa după bunul plac oricând ai poftă! Cheamă-ți prietenii la masă, comandă Wu Xing și share your box!

Comentarii - Un Comentariu

 1. Elena-Maria Ionescu says:

  Multumim foarte mult Alexandru/629A pentru minunatele bunatati pregatite.
  Azi, de Sfanta Marie,am avut o zi magnifica, si datorita priceperii tale.
  Sa fii sanatos.

Lasă un comentariu